miért kell a biztosítás?

Az építkezés alatt számos kár érhet minket ami ellen védekeznünk kell. Ezen károkra nyújt védelmet az építés-szerelés biztosítás amely a legtöbb biztosító portfóliójában megtalálható.
Az építés illetve bármilyen munkálat elkezdése elött választania kell egy biztosítót, illetve biztosítást. A biztosítási tanácsadók segítenek Önnek a döntésben, illetve az alábbiakban információkat szerezhet mire is terjed ki a biztosítás.

Építési-szerelési tevékenységhez szükséges valamennyi vagyontárgy biztosítható az olyan veszteségekre és károkra, amelyek véletlenül és elore nem látható módon következtek be. Így biztosítottak az épületek, építmények, az építési helyszínen tárolt vagy már beépített épülettartozékok, építési anyagok. A védelem ezeken túlmenoen a munkavégzés eszközeire, a munkagépekre és a felszerelésekre is kiterjedhet.
Biztosítótól függően a biztosítás tartalmazhat lopás, rablásbiztosítást is amely szintén a fent leírtakra vonatkoznak. Tartalmazhat továbbá a munkálatok során 3. fél számára keletkezett kár miatti védelmet, rongálási, tűz és szállítmányozási védelmet is.

A biztosítás időtartama általában az átadás időpontjáig tart, de van ahol max. időt szab a biztosító.
A biztosítás lejártakor érdemes a biztosított állapotot fentartani lakásbiztosítással.

ajánlat


Témakörök